Fasongsydd fjas

november 15, 2007

Det som er galt med verden idag

I disse miljø- og klimatider, virker det som om de fleste begynner å ta innover seg potensielle konsekvenser av en klimakrise, og tenker på hvordan vi selv kan gjøre endringer i hverdagen for å bli litt mer miljøvennlig. Til og med små handlinger som sparer miljøet er jo tross alt bedre enn å overse problemet.

Jeg merket igår at klimadebatten har gått innpå meg (nokså ubevisst egentlig) da jeg igår skulle hente en bukse som har blitt 2 cm kortere hos skredderen. Idet skredderen skulle til å legge buksen i en plastpose, stopper jeg henne for å si at jeg trengte aldeles ingen pose, jeg kunne bare ta buksen under armen, for da sparte vi miljøet littegrann. Hun så på meg først med hevede øyenbryn, men deretter smilte hun og sa at sånne fornuftige piker som meg skulle det vært flere av i denne verden.

Siden jeg, ved å si nei takk til 1 stk plastpose, føler meg litt som en martyr i klimasammenheng, ble jeg desto mer indignert da jeg samme dag skulle hente en pakke på posten.

Jeg hadde bestilt en kalkulator på en nettbutikk, og skulle altså hente den på postkontoret. Jeg ble først forundret over at jeg måtte hente den på posten i utgangspunktet, en kalkulator er jo ganske liten, og burde jo fått plass i en postkasse. Men dengang ei. Pakken jeg hentet var svær. Den var altså så stor at jeg begynte å lure på om jeg hadde fått feil pakke.Oppi denne pakken var det også fullt av opprevet papp, og jeg vil anta at hvertfall et helt tre har måttet dø for at jeg ville spare 49 kr ved å kjøpe kalkulatoren online istedet for på nærmeste bokbutikk.

Jeg har tidligere tenkt at postvesenent har fått et tynt eksistensgrunnlag etter at mailen kom, men det må være feil. For samtidig har jo all netthandel eksplodert, og slike forsendelser er mer voluminøs enn det klassiske brevet, som min pakke så fint er et eksempel på. Nettoeffekten er jo at postvesenet har ingen problemer med å overleve i dagens elektroniske verden, men det er tydeligvis på miljøets bekostning.

Etiketter:

1 Comments:

  • ser du heller ikke har oppdatert på en stund;p

    By Blogger Kenneth, at 19:27  

Legg inn en kommentar

<< Home