Fasongsydd fjas

september 04, 2007

En litt ond og ganske barnslig høne

Sted: Stavanger sentrum
Tid: Noen dager før valget

Den lille blå høna og mannemumsen hadde akkurat vært innom valglokalene og gitt Høyre et par sårt tiltrengte stemmer, da de med god samvittighet over å ha gjort sin borgerplikt spaserte fornøyde rundt i gatene en lørdag formiddag.

I sentrum så de valgpropagandaen i full blomst, med stand etter stand med knæsje farger og idealistiske ildsjeler som jobbet iherdig med å omvende de forbipasserende.

Mannemumsen, som egentlig hadde blitt dratt med til valglokalet av den litt mer entusiastiske blå høna, var mest opptatt av å shoppe klær som ville matche hans nye jakke, og bet seg ikke så mye merke med disse valgkampanjemenneskene.

Den lille blå høna la merke til at RV hadde fått en egen stand, der sto det en mann og viftet frenetisk om seg med RV valghefter, samtidig som han ropte slagord som innehold ord som "væpnet revolusjon", "Mao" og andre interessante ting.

Da fikk den lille blå høna en ide.

Hun dyttet mannemumsen inn i nærmeste butikk, og gikk ned til den radikale sosialisten. Han ble overbegeistret over å endelig få litt oppmerksomhet, og spurte meg om jeg visste hvor viktig det var å stemme RV.

Da svarte den blå høna så nesevist som hun bare kunne:

"Tror ikke det. Jeg har akkurat vært å forhåndsstemt, jeg. Og vet du hva jeg stemte? HØYRE. Ja, nettopp, Høyre. Det ENESTE fornuftige partiet. Så det så."

Så skrittet høna videre med nesen høyt i sky.

Etiketter: ,

3 Comments:

 • Fnis!!

  Hvordan gjoer hoeyre det mot valget?

  By Blogger Astrid, at 23:20  

 • Vel, det var skolevalg i hele Norge igår, og da ble Ap og FrP de største partiene med 21% hver. Høyre fikk 17,5, som var fremgang fra forrige skolevalg. Men det er noenlunde jevnt mellom røde og blå partier, så det blir spennende på mandag!

  By Blogger En liten blå høne, at 08:18  

 • Berte-power!!!

  By Anonymous Anonym, at 12:31  

Legg inn en kommentar

<< Home