Fasongsydd fjas

februar 21, 2007

Frøken Vims slår til igjen

Reiseplanlegging er ikke min sterke side. Det er en sannhet jeg har etterhvert måtte innse, og ble sist bekreftet i helgen da jeg igjen skulle ut på tur, aldri sur. Og jeg kan ikke la være må sparke meg selv i leggen og lugge litt i mitt fake-blonde hår, for hvor vanskelig kan det være å planlegge en reise??

Først, litt fakta: Reisen det refereres til, er fly med SAS fra Haugesund til Oslo, deretter Norwegian fra Oslo til Dusseldorf, og så tog fra Dusseldorf til Køln. Gøsj, blir litt småsvett bare jeg tenker på det.

Det som skjedde var at før jeg dro fra Haugesund, tittet jeg tilfeldig på flybillettene mine. 'Hm, det var kanskje litt kort tid', tenkte jeg, idet jeg registrerte at jeg hadde booket billettene slik at jeg bare hadde 1 time å bytte fly på i Oslo. Når man skifter til et flyselskap til et annet, må man hente bagasjen og sjekke inn på nytt nemlig, og da kan 1 time bli en smule knapt når innsjekking stenger 45 min før avgang.

Altså, for å rekke fly nr 2, måtte følgende ting klaffe:

1) at det første flyet ikke er forsinket (mhm, særlig sannsynlig i disse vinter- og avising-av-flyvinger-tider)

2) at bagasjen min kommer i ekspressfart på flyplassen (mhm, for det gjør jo den alltid - steward'ene bare elsker jobben sin og jubler av glede og løper elleville ut for å motta bagasjen straks et fly berører bakken)

3) at det er ingen kø ved innsjekking (mhm, for avgangshallen på Gardermoen er nesten folketom i etter-jobb-tid sånn circa kl 5 en ukedag)

=> med andre ord er sannsynligheten for å rekke fly nr 2 ganske bitteliten.

Hvordan greide jeg å planlegge for lite tid da jeg kjøpte flybilletter? Det er for meg et mysterium. Jeg KAN jo reglene og teorien: man MÅ beregne nok tid når man skal skifte fly. Er det klokken jeg ikke kan? Et eller annet må det jo være.

Det som gjør det ekstra utilgivelig er det faktum at jeg gjorde omtrent akkurat samme feil bare en måned tidligere. Da greide jeg å miste flyet mitt fordi jeg dro fra Oslo bare 1 time før flyet mitt skulle ta av fra Gardermoen.

Blond, jeg? Tydeligvis.

Det som gjør det hele enda mer utilgivelig blondt, var det som skjedde etterpå: Flyet fra Haugesund til Oslo var i rute, (så punkt 1 ble oppfylt), bagasjen kom faktisk i superduperfart (så punkt 2 ble oppfylt), så da var det bare for meg å beine opp én etasje for å sjekke inn. Der var det faktisk nesten folketomt (så punkt 3 ble oppfylt), og innsjekking var enda ikke stengt. Jeg måtte nesten knipe meg i armen for å begripe all flaksen jeg hadde hatt.

Men da jeg sjekker inn, får jeg følgende spørsmål:

- Kan jeg se passet ditt?

Pass?

Pass???

For selvsagt hadde jeg glemt passet hjemme i Haugesund.

Hvis ikke dette bekrefter definitivt min indre blondhet og mangler på reiseplanleggingsevne, så vet ikke jeg.

Etiketter: ,

7 Comments:

 • 1) Men hva gjorde du da?
  2) Reiste hjem med returbilletten til Haugesund?
  3) Brukte din uimotståelige sjarm med halve flyplass besteningen og fikk reise likevel?
  4) Fikk utstedt av politiet en temporaer reise tillatelse?
  5) Fikk DHL til å bryte opp døren din hjemme og så fly passet ditt i rekordfart til Gardermoen?
  6) Tryllet frem et nytt pass i Harry Potter stil?
  7) Betalte en dame for å låne passet hennes slik at du kunne late som om du var henne?
  8) Pakket deg ned i baggen til en reisekamerat?
  9) Stjal en Flyvert uniform og jobbet din vei til Tyskland?
  10) Eller flørtet vil og uhemmet med en flykaptein slik at han kunne vise deg hans samling av fly instrumenter hele veien til Tyskland?

  :)

  By Blogger Astrid, at 11:20  

 • *skratt*

  Jeg har veldig lyst å si at jeg trakk frem gønneren min, kapret flyet og tvang den snasne piloten til å fly meg til Tyskland, men dessverre er den kjedelige sannheten at det er visst fullstendig mulig å reise fra et Schengen-land til et annet med bare et førerkort...

  By Blogger En liten blå høne, at 11:59  

 • Det VAR en kjedelig sannhet gitt...

  By Blogger Astrid, at 12:03  

 • ha ah ah

  By Blogger Astrid, at 12:03  

 • man trenger ikke pass for å reise til tyskland, for det er et schengenland. det kan du hive i fjeset på dem neste gang:)

  By Blogger Marianne, at 16:11  

 • Morsom blogg du har "Liten blå høne". Har linket til den. Du har kanskje interesse av å gjøre det samme :-)

  By Blogger Programsekretariatet, at 13:14  

 • Endelig en som deler min oppfatning om at blond ikke har noe med hårfarge å gjøre, men at ekte blond kommer innenfra!

  By Blogger VamPus, at 17:22  

Legg inn en kommentar

<< Home