Fasongsydd fjas

oktober 09, 2006

Act of diversion

Det er så mye som skjer på en gang: Statsbudsjettet er endelig lagt frem for offentligheten, og ligningstall for hele Norges befolkning ligger tilgjengelig på nett.

Er det noen som tror at timingen av disse hendelsene er tilfeldig?

Jeg tror at å publisere ligningstallene samtidig som statsbudsjettet er et spilltaktisk trekk av regjeringen for å redusere mediafokuset. Ingenting som å skape litt støy her for å rette folks oppmerksomhet bort fra hva som skjer der. Mindre oppmerksomhet rundt budsjettet fører til færre kritiske spørsmål, og bedre ser regjeringens budsjettarbeid ut, og større er sannsynligheten at budsjettet blir godtatt uten videre gransking.

Regjeringen har fått hard medfart i media i det siste, og de trenger sårt en seier for å gjenopprette litt troverdighet som statlig styringsorgan. Intet er mer effektivt enn å appellere til folks perverse nysgjerrighet og la dem grave i inntektstallene til kjendiser. Etter 3 uker er statsbudsjettet glemt, og regjeringen har fått en billig 'seier' ved å unngå bråk rundt dets håndtering.

Etiketter:

1 Comments:

  • Litt taktikk må til! Det er nok derfor det finnes folk som kaller seg "spindoctors". Men det er jo forkastelig at ingen andre gjennomskuer dette enkle spillet.

    By Anonymous Anonym, at 15:09  

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home